DS_mobile_002

Anderstorp

Dennis Strandberg var tillbaka bakom ratten på Lestrup Racing Teams VW Golf GTI TCR efter nästan två månader utan racing då Strandberg tvingades stå över Karlskoga pga ekonomiska skäl.

Men till Anderstorp var alltså Dennis tillbaka med mycket motivation och höga förväntningar. Test pass 1 och 2 handlade om att komma in i körningen igen efter så lång tid borta samt att hitta inställningarna för Dennis körstil. Till kvalet hade teamet hittat en del att förbättra och det ledde till p10-p9-p9.

Race 1 började bra med ett par uppkörningar och kändes som god fart i bilen men efter ett ordentligt dyk in i sista kurvan som dessvärre ledde till att Strandberg drev ut i Brink och såg sig själv snurrandes in i räcket. Strandberg kom vidare och pressade några snabba tider innan han passerade mållinjen på 18e plats.

Race 2 gick ännu sämre, en bra start från p9 och lyckades precis missa en krasch i första kurvan som ledde till safetycar. När omstarten gick så var Dennis med direkt och fajtades, men pga en dålig utgång ur 3e kurvan blev han omkörd av en Audi som han sedan gick in och tog rygg på inför första velodromen, men istället för att köra höger fick Dennis god hjälp bakifrån och körde rakt fram istället och fick bryta.

Race 3 nya tag och ny energi hade samlats inför dagens sista race på denna rent av trista race dagen. En dålig start pga en icke fungerande koppling gjorde att Dennis tappade ett par platser men kämpade vidare och körde upp sig och slutade på en 6e plats strax bakom Skåne rivalen Brink.

- Ja detta var absolut inte vad jag eller teamet hade väntat oss, vi hade stora förväntningar inför denna helgen men att inte köra på 2 månader är långt ifrån optimalt. Men vi tar med oss det bra och kastar ut det negativa och jobbar stenhårt för att komma till start i finalen på Mantorp om två veckor! /Dennis