DS_mobile_002

Arbetsintensiv helg på Falkenberg

En sjätteplats och två DNF berättar inte hela historien om Lestrup Racing Teams helg i Falkenberg. En helg fylld av mycket arbete för teamet som till slut belönades med en sjätteplats och bästa varvtid i dagens sista race.
Race 1:
Efter gårdagens kval där Dennis kvalade in som åtta, nia och nia gjorde teamet stora förändringar på bilen inför racedagen och efter morgonens warm-up var förväntningarna höga på en bra racedag i Falkenberg. Tyvärr satte en startkrasch där teamet blev ett oskyldigt offer stopp för förhoppningarna redan i race 1. Andreas Ahlberg fick motorsport och Dennis som startade precis bakom kunde inte helt undvika Ahlbergs stillastående bil. Resultatet blev en sönderslagen framvagn, och för att göra det hela ännu värre drabbades även Albin Wärnelövs bil av skador i samma startkrasch.
Race 2: 
Teamet fick därefter föra en kamp mot klockan för att få båda bilarna klara till race 2 vilket man med nöd och näppe lyckades med. I race 2 gjorde Albin Wärnelöv en stark uppkörning till åttondeplats från depån. Dennis var inledningsvis bra med och körde upp sig till en femteplats när han drabbades av en punktering som ledde till nya skador och ännu ett avbrutet lopp. Återigen blev det en kamp mot klockan att få bilen redo för dagens sista race.
Race 3:
Ett race som blev en stökig historia med flera incidenter. Dennis tog sig upp genom fältet men fick en drive-through för oschysst körning i samband med en omkörning på Tobias Brink. Nere på 12:e plats tog han sig upp igen till en sjätteplats med bästa varvtid på köpet. I mål blev det till slut en sjätteplats.
– Det var lite buffligt och stökig redan i starten och vårt race blev som helgen både upp och ner, berättar Dennis. Det är inte mycket att säga om den drive-through jag fick, men att vi kunde ta oss upp igen till en sjätteplats visar att bilen var snabb idag.
Dennis summerar en helg som resultatmässigt inte var vad som förväntat men han tycker teamet tog stora steg framåt under helgen.
– Det var skönt att i alla fall kunna avsluta med ett bra resultat. Det är surt att vi drabbades av startkraschen men teamet gjorde ett grymt jobb som fick i ordning bilen igen. Det känns lite frustrerande då vi hittade förändringar efter kvalet i går som gjorde bilen mycket snabbare. Nu kunde vi i alla fall visa det i sista racet. Vi tar nya tag och kommer tillbaka starkare, snyggare och snabbare, avslutar Dennis.
Efter dagens tredje race pustar teamchef Fredrik Lestrup ut. Det blev en intensiv tävlingsdag i Falkenberg fylld av mycket arbete mellan racen och Fredrik tycker teamet tacklade det väl.
– Vi är självklart inte nöjda med resultatet men det sättet vi tar oss an och genomför den här helgen på ska vi vara stolta över, säger Fredrik. Vi tog stora steg framåt igår med bilen och såg fram emot racen idag. Istället fick vi en ny utmaning med stora reperationer på båda bilarna efter startkraschen i första racet och det sättet hela teamet tog sig an det är imponerande. Det känns skönt att vi i alla fall gick i mål i det sista racet och med en sjätteplats och bästa varvtid visade vi att vi hade farten för betydligt högre placeringar idag. Nu får vi pusta ut och ladda om, avslutar Fredrik.