DS_mobile_002

Säsongs bästa på Solvalla

Två femteplatser kröntes med en fjärdeplats i det sista av dagens tre STCC-race på Solvalla. Lestrup Racing Team gjorde sin bästa helg sedan debuten i STCC tidigare i år, och den kom på hemmaplan i Stockholm efter en stabil insats av Dennis Strandberg. Teamchef Fredrik Lestrup var väldigt nöjd efteråt.
– Hela teamet har fått arbeta väldigt hårt den här helgen och det känns fantastiskt skönt att vi får med oss bra resultat, säger Fredrik. Dennis gjorde ett otroligt bra jobb idag och tog bra placeringar i alla tre race och höll sig undan problem vilket inte är lätt och väldigt viktigt på en bana som den här.
Dennis var säkerheten själv under dagen och jobbade sig upp genom fältet i alla tre race tack vare smart och säker körning. Han höll sig undan problem och gjorde omkörningar när det behövdes. Fjärdeplatsen i det sista racet var också säsongsbästa.
– Det känns faktiskt sjukt bra, säger Dennis. Teamet har hela tiden jobbat med bilen och förbättrat den och det märks. Nu är vi däruppe och nosar och kan peta ner de andra. Det här är egentligen inte alls en bana jag känner mig hemma på men det gick ju ändå väldigt bra. Det var väldigt tuffa race men jag är glad att jag klarade mig helskinnad. Det känns skitbra rent ut sagt och jag har verkligen hittat rätt i teamet. Nu siktar vi högre.
Fredrik Lestrup tycker att man den här helgen visat vad man är kapabla till och lovar att det finns mer att plocka fram. Men han kan också inte riktigt släppa tanken på hur nära man var en pallplats den här helgen.
– Det är självklart lite surt att vi är så nära en pallplats i alla tre race men inte får med oss en pokal hem men det är en väldigt stark helg från oss, konstaterar Fredrik. Jag tycker absolut att vi visat vad vi kan och är kapabla till och att vi är med däruppe och slåss. Dennis gör ett väldigt bra jobb för oss och hela teamet har verkligen slitit och levererat den här helgen. Att vi trots en dålig start ändå kan köra upp oss till en fjärdeplats på en bana som den här visar att vi har ett väldigt konkurrenskraftigt material. Nu ska vi jaga vidare!
Med 32 insamlade poäng den här helgen mer än dubblade Dennis Strandberg sin poängskörd i mästerskapet och han är nu sjua totalt.

STCC tar nu några veckors uppehåll innan Falkenberg väntar 9 juli.