DS_mobile_002

finlands helg lämnade mer att önska

Starka uppkörningar och tre poängplatser från Dennis Strandberg var en klen tröst för Lestrup Racing Team som inte fick ut vad man önskade av STCC-helgen i Finland.
Det positiva var att teamet återigen visade att farten finns, och en extra ljusglimt var Albin Wärnelövs starka kval med en fjärdeplats och två sjätteplatser. För Dennis Strandberg satte elfteplatsen i kvalet tonen för racen och han fick kämpa sig upp genom mittfältet.
En 10:e, en åttonde och en sjundeplats och andra bästa tid i det andra racet blev hans resultat av helgen i Finland.
– Kvalet igår där jag gjorde ett misstag och kvalade elva satte tonen för vår racedag, konstaterar Dennis. Vi har ju farten men startar man 11:a är det svårt att göra de stora resultaten och jag fick sota för det resten av helgen. Jag kände att jag var snabbare men det tog tid att ta sig om många. Det har i alla fall varit roliga race, jag har fått kämpa och fightas och det känns skönt att i alla fall avsluta dagen med ett bra race.
Fredrik Lestrup är inte heller nöjd med helgen i Finland och konstaterar att det finns fart men att säsongsstarten inte riktigt gått teamets väg.
– Jag vill egentligen aldrig använda uttrycket ‘stolpe ut’ men det är lite så det känns just nu, säger Fredrik. Resultatmässigt har det inte varit en bra dag idag. Vi har återigen farten men efter kvalet fick vi jaga ikapp hela helgen och det är tufft. Dennis gjorde tre väldigt bra race och körde upp sig men det är svårt när man tvingas starta ner i mittfältet. Albin gjorde ett väldigt bra kval och var på väg mot pallen i det första racet men fick inte ihop sina race. Det här var en bra bana för VW Golf och vi har farten i bilarna, nu måste vi få utdelning för det.

Nästa race i STCC är på Solvalla i Stockholm den 17 juni.