DS_mobile_002

succé för strandberg i tcr tyskland

Dennis Strandberg visade ännu en gång att han kan köra en bil fort. De kom fram till banan på onsdag eftermiddagen och träffade det nya teamet Target Competition. Allt var nytt denna helgen, nytt team, ny bil, ny bana och nytt mästerskap.

Torsdag var testdag och Dennis körde varv efter varv för att lära sig banan och bilen. 
Fredag var officiella test och Strandberg startade friträning 1 med snabbast tid efter en kval simulation och p8 i träning 2 när han körde en race simulation.

Fredag eftermiddag, eller snarare fredag kväll 18.25 var det dags för kval. Dennis var sist ut på banan för att få sig en bra lucka att sätta tiden. Kval i TCR är Q1 och Q2. Q1 är för alla och sen går top 12 vidare till Q2 där de slåss om de bästa start positionerna. Dennis slutade Q1 på en andra plats med team kompisen och 2016 TCR Germany mästaren på en första plats. Med över en halv sekund till P3 körde Dennis in i depån och gjorde sig redo för Q2. Dessvärre blev det en crash i sista svängen i Q1 så att Q2 blev inställt.

Race 1 på lördagen var i väldigt svåra förhållanden där ingen riktigt visste om det skulle vara blött eller torrt. När racet väl startade så fanns där en torr linje och resten var fuktigt. Men efter en bra start från insidan på de fuktiga var Dennis kvar på andra plats in i kurva ett. Men efter att ha bromsat lite på de fuktiga in i hårnålen efter paradolic rakan fick han ge sig mot Kirsch som kom om på insidan. Men in i sista svängen på första varvet körde Dennis om på insidan och tog tillbaka andra platsen som Dennis höll ända in i mål.

Race 2 på söndag eftermiddag, från en 8e ruta pga en så kalla reversed grid. Man startar race 1 efter kval resultaten och sen vänder man på de tio första i kvalet och de blir start rutan för race 2.
Så från ruta 8 var Dennis snabb av linjen i starten. Två bilar framför Dennis bommade starten och Dennis fick kasta sig ut till höger för att passera dom och in i första sväng var han redan upp på en 4e plats. Men efter ett litet Target Competition möte i första kurvan där Strandberg, Larsson och Files gick ihop fick Dennis köra ett ytterspår. In i kurva 2 var ännu mer action där Dennis blev påkörd bakifrån in i kurvan och sen klämd mellan två bilar där bilen till vänster träffade Dennis front så han tappade ratten och växlade ner och missade helt utgången på långa raka. Safety Car kom ut och Dennis låg på en 6e plats.
Efter 3 varv bakom SC släpptes fältet igen och redan ut på parabolic rakan körde Dennis om två bilar, varvet efter gjorde han likadant, på exakt samma ställe och var nu uppe på en 3e plats. Det dröjde inte mer än ett varv till för Dennis att göra en cut back på p2 och lyckades köra om honom ut ur hårnålen.
Nu hade Dennis ett mission, att köra ifatt och om Kirsch som hade fått sig en betryggande lucka på 3.5 sekunder. Men efter att Dennis provat alla möjliga sätt att köra om Kirsch fick han se sig slagen. 

Dennis ord: Detta var helt klart bättre än jag någonsin förväntat mig! Vi åkte hit utan några förväntningar bara att jag skulle göra mitt bästa och lära mig något men att komma hit o sätta dessa tiderna, stå på pallen, det hade vi inte förväntat oss. Jag vill verkligen tacka Target Competition för en fantastisk helg, en snabb bil och ett gott skratt!


THE CAR:
Model: Honda Civic TYPE R - TCR 
HORSEPOWER: 330
TORQUE: 400
GEARBOX: Sadev 6-speed, sequential with paddle shift
WEIGHT: 1260kg

THE CIRCUIT:
LOCATION: Baden-Württemberg, Germany
LENGTH: 4,574km
CHARACTERISTIC: Quick track with some really slow hairpins, long straights where we had a top speed of 241kph, and a stadion part.