DS_mobile_002

Ginetta G57 Motorland Aragon

När Dennis deltog i BTCC officiella däck testet på Snetterton, fick han ett telefonsamtal från Mike Simpson som undrade om han skulle vilja göra ett inhop i VdeV 4h på Motorland Aragon i en Ginetta G57.

Det enda svaret var ja! Så direkt från Snetterton till flygande flygplatsen till Barcelona, ​​Spanien senare på torsdag kvällen.

Vaknade upp i Barcelona fredag ​​morgon och körde till Motorland Aragon cirka 2,5 timmar bort. Kom till banan, en bana Dennis aldrig varit på eller kört simulator bara sett ett MotoGP race eller två .. Och för andra dagen i rad, en för Dennis helt ny bil!
Ginetta G57 är en prototyp bil, med en V8-motor som producerar cirka 500 BHP och 900kg, massor av downforce och mega bromsar. Den raka motsatsen från torsdagar BTCC bil som var mycket mjuk och rörde sig mycket, var G57 tvärt om, mega grepp och du kan känna allting genom rumpan. Så ny bana, ny bil, och en ny team kompis - Pepe Massot.

Tyvärr fick de inte mycket körning i FP1 eller FP2 men kom ut och gjorde bra ifrån oss i FP3 på lördag morgon. En svår bana med så många blinda svängar, höjd förändringar och långa raksträckor. De blinda svängarna och dålig sikt från bilen gjorde det svårt för Dennis att lära dem båda på en gång, men efter ett par varv i fria träningen var det dags för kval. Dennis gick ut först på en gammal uppsättning däck för att prova de nya inställningen de gjort med bilen. Dennis blev prejad av en annan bli och fastnade i gruset, fick dras upp av flagg vakterna med kunde köra tillbaka till boxen där teamet monterade en ny front och en del tejp för att skicka ut Pepe på hans kval körning. Pepe gjorde ett bra jobb trots omständigheterna och fick en tid för att matcha P2 och tillsammans Dennis och Pepe på en 2a plats totalt. Men efter denna heroiska insatsen blev bilen diskvalificerad från att kvalet för att de inte ändrat förar ID, något man måste göra så att de bil ser att båda förarna var ute. Detta var en kommunikations fråga så kan inte skylla på någon.

Väl söndag tävlingsdagen .. Dennis började loppet och efter DQ i kvalet startade han sist med en bil som är så mycket snabbare då de andra i där bak.
Dennis gick upp på insidan av en Ferrari och går in i första kurvan när olyckan var framme igen. En Viper drog in rätt framför Dennis och Ferrarin men det var för sent för Dennis att se bilen så han slog den i sidan. Detta ledde till en skadad front och en skadad hjulupphängning. Dennis fick bilen tillbaka till garaget och alla på Ginetta gjorde en mega jobb och alla hjälpte att få bilen att gå igen! De förlorade ca 14 varv men kom ut igen, fortfarande ett 4h lopp så allt kan hände!
Och så gjorde efter Strandberg gjort ca 45 minuters körning, oturen var där igen, ett växellåda ras. Den första växellåds ras på en G57. Det var det. loppet var över.

"Jag hade en bra tid på och utanför banan, en fantastisk bil att köra och så cool bana! Bara tråkigt att vi hade den oturen vi hade och att jag gjorde ett rookie misstag i första sväng, jag borde kunnat räkna ut att något sånt kommer hända.. Men stort tack till alla på Ginetta och även killarna från Simpson Motorsport och CWS Racing som hjälpte oss ut när vi hade skador! ”