DS_mobile_002

Silverstone 500

Silverstone 500 med en enormt startfält på 51 bilar för helgen och ett tre timmars race med förutspått regn innebar att i stort sett vad som helst kan hända.

För lördagens kvalificering jag gick ut först, bilen kändes okej, inte perfekt för en kval session, mer 3 timmars race klar men jag lyckades få P3, Matt Nicoll-Jones fick P5 och kombinerat detta placerat oss i P3 för loppet.

Söndag tävlingsdagen regnar kraftigt inför start och denna säsong använder alla brittiska GT-bilar Pirelli däck, som jag aldrig hade kört bilen innan, så inte bara var det mycket blött på banan det var för oss även helt okänt hur dessa däcken fungerade.

Tävlingen startade bakom säkerhetsbilen och jag gjorde 2 varv innan jag kom in för den första av de 3 obligatoriska förarbyten, klart taktik skulle kunna spela en stor roll med vädret som gör banan mycket hal och med inte mycket sikt.

Matt tog över och efter bara tre varv i hans stint fastnade torkarna på grund av vindrute dekalen lossnar och blir intrasslad i torkaren, detta brände motorn och lämnar oss med absolut inga vindrutetorkare alls så Matt gjorde ett bra jobb för att få bil upp till P42 totalt innan det var dags för mig att göra nästa stint.
Medan säkerhetsbilen var ute igen vi gjorde vårt nästa stopp.

Det började regna mer kraftigt och under 4 varv bakom säkerhetsbilen var det mycket svårt att se något utan vindrutetorkare, när säkerhetsbilen gick in och tävlingen var tillbaka var det som att köra in i en tegelvägg på rakan, jag var helt blind och letade efter kanten på banan för att veta att jag var fortfarande på asfalten, så jag var väldigt långsam och tidig på bromsarna.
Efter några varv började det torka upp och dom sa på radion att vi gjorde riktigt bra ifrån oss då alla bilar framför oss fortfarande hade ett mer depåstopp än oss att göra, när jag kom in hade jag gjort en 85 minuters stint som jag hade hoppats att ha gått bättre, jag var inte alltför nöjd med min körning, men det är mycket svårt att hålla en racerbil går på 220kmh utan att se något.

Min sista varv var frågan om att stanna på regn däck eller byta till slicks, det svårt att läsa spåret utan vindrutetorkare då vindrutan var så smutsigt det var omöjligt att säga, för att inte tala om det här laget mycket använda regn däck och det är så halt där ute, bestämde vi oss för att stanna på regn däck. Vilket verkade vara det rätta alternativet, men det brittiska vädret ändrade sig och det torkade upp snabbt och med 20 minuter kvar låg vi 1a med över 30 sekunder till tvåan, men vi var tvungna att göra ett extra depå stopp och byta däck. Vi insåg då också att höger framdäck inte hade hållt i två varv til. Vi fick nöja oss med en 4e plats totalt av 33 GT4 bilar.
Teamet på Academy Motorsport gjorde ett fantastiskt jobb runt om med bilen och strategi och alla hade gett 110%, tyvärr så slog de brittiska vädret!